Conectati-va la computerul masinii pentru a economisi bani si pentru a conduce in siguranta

Informatia inseamna putere. Insa atunci cand vine vorba de masini, informatia ar putea insemna si mai multa putere. Sau o eficienta mai buna a masinii, chiar si un motor mai sanatos.

Un dispozitiv de testare auto este indispensabil pentru orice posesor auto. Un tester auto va ajuta sa monitorizati temperatura lichidului de racire, uleiul, sa cititi codurile de eroare si multe alte indicii care va vor prezenta date clare despre sanatatea masinii. Datele furnizate de astfel de instrumente pentru testarea auto va pot ajuta sa economisiti bani si sa va dezvoltati anumite obiceiuri de conducere mai sigure. Instrumentele de scanare se conecteaza la sistemul de diagnosticare al masinii, permitandu-va sa vedeti sub capota masinii dumnevoastra fara sa o deschideti. Aceste instrumente se conecteaza cu usurinta in portul OBD II al masinii, care de cele mai multe ori este situat sub volan si va permite sa cititi informatii din sistemul informatic al masinii.

De la cele mai simple modele care poti citi codurile de eroare si va ofera sansa sa verificati diagnosticele mecanicului, la dispozitivele mai sofisticate care va urmaresc stilul de condus sau va permit sa reglati performantele masinii dumneavoastra.

Iata 5 lucruri pe care le puteti face prin conectarea unui scanner auto la portul OBD al masinii.

1.Citeste codurile de eroare. Folosirea unui dispozitiv conectat la sistemul de diagnosticare OBD al masinii va poate oferi toate datele importante inainte de a ajunge cu masina la un mecanic si inainte de a cheltui sume mari de bani. Instrumentele de scanare de baza va ajuta sa cititi codul motorului pentru a identifica ceea ce a declansat problema. Un astfel de instrument va poate spune daca problema este una minora si o puteti rezolva chiar dumneavoastra cu ajutorul unui tester auto, sau daca este o problema serioasa si necesita atentie imediata. De exemplu, cautati pe internet codul de eroare obtinut, care sa zicem va poate indica o mica scurgere care de cele mai multe ori inseamna ca, capacul de combustibil este slabit. Acest lucru este simplu de rezolvat iar daca ati fi ajuns cu masina la un service auto sau atelier de reparatii ati fi platit sume mari pentru testarea masinii, pentru reparatie si pentru manopera. Puteti utiliza instrumentul de diagnoza si pentru a face testarea auto si apoi pentru a merge la un mecanic auto pentru a observa daca acesta este corect cu dumneavoastra. Astfel, veti ramane fidel celui care nu doreste sa comita o inselatorie.

2.Sterge erorile din bord. Daca vi s-au aprins luminile de avertizare in bord n-ar strica o testare completa a tuturor modulelor masinii. Cu un instrument de scannare performant puteti rezolva singuri eroarea din bord. Acest lucru ii ajuta cel mai mult pe proprietarii care detin masini mai vechi care nu doresc sa-si schimbe masina pentru o problema minora. Cu toate acestea, vehiculele din anii precedenti anului 1997 au o versiune mai veche a sistemului de diagnosticare si ar putea necesita un dispozitiv OBD I. Nicio problema, puteti opta pentru un adapator OBD I pentru a putea utiliza testerul auto chiar daca detineti un model de masina mai vechi. De asemenea, atunci cand masina are erori in bord de cele mai mult ori aceasta nu va putea functiona la adevarata sa putere. Astfel, cu un tester auto stergeti codul si restabiliti functia masinii. Este important sa retineti ca stergerea erorii din bord nu inseamna ca problema s-a remediat. Este important ca atunci cand aveti timpul necesar tot cu ajutorul unui instrument de diagnoza sa incercati sa rezolvati problema care a dus la acea eroare.

3.Urmariti modul in care reactioneaza masina in mers. Unele dispozitive utilizate in testarea auto urmaresc si inregistreaza consumul de combustibil, ceea ce va poate ajuta sa va schimbati modul de a conduce pentru a economisi combustibil si totodata bani. Acest dispozitive performante va ofera o varietate de functii. Sunt instrumente de mici dimensiuni care pot fi folosite cu ajutorul unui telefon prin Bluetooth sau Wi-fi. Cele mai performante pot detecta un accident major si pot trimite ajutorul la locul respectiv.

4.Verificati modul in care conduce un incepator. Puteti monitoriza activitatea in timpul condusului pentru soferii incepatori astfel va veti asigura ca sunt in siguranta si ca vor deveni soferi care inteleg ca in trafic siguranta este cea mai importanta. Veti beneficia de rapoarte de conducere, de asemenea, unele dispozitive va permit sa stabiliti o limita si veti primi alerte atunci cand limitele sunt depasite.

5.Sporiti performanta masinii. Anumite dispozitive de testare auto cu un nivel ridicat de performanta includ noi functii care va permit sa schimbati sistemul de operare al masinii pentru o mai buna performanta si eficienta sporita. Pentru pasionatii de masini sau pentru cei ce isi doresc sa benficieze de tot ceea ce va poate oferi un atelier auto chiar acasa, aceste dispozitive ofera o evaluare mai sofitiscata a sanatatii vehiculului si va permit sa adapati performantele.

In concluzie, utilizarea unui astfel de dispozitiv se face rapid si nu sunt necesare cunostinte mecanice. Cu cat stiti mai multe despre masina dumnevoastra cu atat veti fi un sofer mai bun iar masina se va pastra in cea mai buna stare. Exista o multime de informatii pe care le puteti obtine utilizand un astfel de instrument si el va poate salva de reparatii si costuri suplimentare.